За добро или лошо The Mandalorian (Disney+) е най-пиратстваният сериал за 2020 година според данни на един от най-популярните в галактиката на торентите - а именно BitTorrent.  
Бебето Йода (Grogu) измести от челното място епохалната поредица Game of Thrones, която се беше обкичила с тази трънлива корона през далечната 2019 година. За съжаление през 2021 година не се очертава тенденция пиратското съдържание в интернет пространството да намалява. За този проблем частично са отговорни и Disney+, понеже услугите им все още не са налични навсякъде по света. Не може обаче да не им се признае, че действат със зашеметяващ размах - към момента регистрираните им потребители са над 80 милиона, като около ¼ от тази цифра е само за последното тримесечие на вече изминалата година - бройка, предимно генерирана след премиерата на услугата в Латинска Америка.

За сравнение за доста по-дълъг период от 13 години Netflix са успели да привлекат “едва” 190 милиона потребители. Но пък тях никакви ги няма в класацията за пиратстване, а ето я и нея:  
The Mandalorian е следван по петите от The Boys (Amazon Prime), Westworld (HBO), Vikings (Amazon Prime), Star Trek: Picard fifth (CBS), Rick and Morty (Adult Swim), The Walking Dead (AMC), The Outsider (HBO) и двата сериала за супергерои на CW - The Arrow и The Flash.  

Снимки: Disney

Виж още: Димитър Нойков, мениджър на HBO за България: Предстоят вълнуващи и интересни времена както за зрителите на HBO, така и за авторите на съдържание