От Disney също са планирали доста съкращения, като явно те ще се случват поетапно. По информация на TechCrunch ще има три кръга на съкращения, като първият ще се проведе тази седмица. Предвижда се броят на служителите, които ще изгубят работата си, да е около 7000.

Според The Wall Street Journal, едно от първите подразделения, което изчезва, е отделът, отговарящ за метавселената. Преди около година бившият вече изпълнителен директор на компанията Боб Чапек избра ветерана на компанията Майк Уайт, който пое задача да намери интерактивни начини за разказване на историите на Disney с помощта на нови технологии. Докато 50-те души в екипа вече са загубили работата си, Уайт ще остане в компанията, макар да не е ясно каква роля ще поеме занапред. 
Освен това се съобщава, че идеята за създаването на услуга, която да спомага за по-лесно закупуване на храна и стоки в тематичните паркове на Disney, също ще бъде изоставена.  
Чапек беше обнадежден и оптимистично настроен за бъдещето на Disney, когато ставаше въпрос за метавселената, и преди това заяви, че компанията трябва да се отличава в "смесването на... физическите и цифровите преживявания". Той нарече метавселената "следващата голяма граница на разказването на истории". Закриването на отдела обаче не означава непременно, че Disney се отказва завинаги от амбициите си в областта на метавселената. Както отбелязва The Journal, Боб Игър, който се завърна като главен изпълнителен директор на мястото на Чапек през ноември 2022 г., показа, че също вижда бъдеще в метавселената, когато се присъедини към борда на стартъп за анимационни аватари. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Вижте новия робот на Disney, който прави салто и се забавлява на сцената (ВИДЕО)

Тагове: