Според доклад на Insider-Gaming Disney иска да види ново заглавие във вселената на Star Wars, излизащо на всеки шест месеца, разделено между една голяма игра и по-малък по мащаб проект всяка фискална година.

Това очевидно е страхотно начинание, въпреки че си струва да се отбележи, че в момента има не по-малко от осем видеоигри Star Wars в процес на разработка.

Те са както следва: проектът на Skydance Media със сценаристката на Uncharted Ейми Хенинг, FPS игра на Respawn Entertainment, Star Wars: Eclipse на Quantic Dream, римейкът на Knights Of The Old Republic в разработка от Sabre Interactive, Star Wars Jedi: Survivor на Respawn, Star Wars: Hunters на Zynga и неозаглавеното стратегическо заглавие на Respawn.

В момента не всички от горните игри имат дата на пускане, така че ще мине известно време, преди да ги видим на рафтовете на магазините. Шансовете са, че Star Wars Jedi: Survivor ще бъде сред първите игри на пазара.

В свързани новини на тема Star Wars статията споменава слухове за игра, базирана на The Mandalorian, въпреки че все още няма нищо официално потвърдено. Освен това Ник Спешъл от Xbox Era разкри във вече изтрити туитове, че се работи по игра, базирана на популярното телевизионно шоу.

Снимка: Unsplash

Виж още: AI озвучава Дарт Вейдър, за да може Джеймс Ърл Джоунс най-сетне да се оттегли