С преминаването към USB-C порт моделите iPhone 15 могат да получат по-бързи скорости на зареждане до 35 W. Сайтът 9to5Mac твърди, че е чул от източници от индустрията, че "поне някои" от моделите iPhone 15 могат да се зареждат с тази по-висока мощност.

В момента моделите iPhone 14 могат да се зареждат с максимална мощност от около 27 W, като Pro моделите могат да се зареждат малко по-бързо. Увеличаването на мощността до 35 W би ускорило времето за зареждане.

Apple вече не продава захранващ адаптер с iPhone, но компанията препоръчва зарядно устройство с мощност над 20 W за целите на бързото зареждане в момента. Ако моделите iPhone 15 поддържат зареждане до 35 W, Apple може да започне да препоръчва своето 30W зарядно устройство за MacBook Air или 35W двойно USB-C зарядно устройство за максимална скорост на зареждане.

По-рано тази година анализаторът на Apple Минг-Чи Куо заяви, че моделите iPhone 15 ще поддържат по-бързи скорости на зареждане поради преминаването към USB-C. Той каза, че по-бързите скорости ще бъдат налични с MFi сертифицирани USB-C зарядни устройства, включително 20W захранващ адаптер.

Появиха се слухове, че Apple ще ограничи по-бързите скорости на зареждане до сертифицирани от MFi кабели и зарядни устройства, а също така е възможно най-бързите скорости на зареждане да бъдат запазени за моделите iPhone 15 Pro.

Снимка: Unsplash

Виж още: Броени седмици преди премиерата си iPhone 15 се появи в база данни на регулатор