В може би най-забавната новина около издателя Electronic Arts напоследък виждаме епичен корпоративен сблъсък заради изричането на думата “пенис” в официален конферентен разговор. EA Ireland уволни директора си Филип Гренет заради случката, станала през миналия месец. Сега Гренет се опитва да обори решението на корпорацията.

Според изданието Irish Independent роденият във Франция Гренет, който е дългогодишен директор на глобалните доставки на EA Ireland, признава, че е използвал не особено елегантен синоним на думата “пенис” по време на официален конферентен разговор миналия месец. Гренет обаче твърди, че е използвал думата в контекста на “няма да си го извадя сега и да го ударя в масата” - “непохватен израз”, използван с цел да покаже, че “няма да предизвиква решенията” на колегите си. Тази история обаче не пасва с получателя на вербалното съобщение, съдържащо “пенис” частта, който е подал оплакването срещу Гренет. Според него репликата на вече бившия директор на EA Ireland е била грубо нарушение на политиката на EA срещу тормоза и равенството на работното място.

Irish Independent пише, че сега Гренет се страхува от “отражението на обвиненията и разпускането му от компанията, които ще има върху неговата репутация и бъдеще”. Бившият директор оспорва решението на EA във Върховния съд на Ирландия и съдът вече го одобри на база липса на присъстващи от страна на EA. Сега издателят не може да го освободи от длъжност или да назначи друг на негово място, докато делото не се преразгледа в съда следващата седмица.

Гренет твърди, че английският език не му е майчин и затова EA е трябвало да изследва по-подробно обвиненията. Според него уволнението му е злонамерено и жалбата срещу него е подадена от жена, която е кандидатствала за неговата позиция, но той е бил назначен вместо нея.