Epic обяви изненадващ план да се конкурира с лидера в дигиталните продажби на РС игри Steam, създавайки свой собствен магазин.

Той се нарича Epic Games Store и ще привлича разработчици с невероятното съотношение между печалбите, които отиват за комисиона, и онова, което остава за създателите на игрите. То е 88 на 12 процента в полза на разработчиците.

Това, разбира се, е доста по-добра сделка от онова, което те получават в момента през Steam. По традиция Valve взима около 30 процента от приходите, направени през платформата. Това е комисиона, съизмерима с онова, което Nintendo, Sony и Microsoft си взимат като дял от своите дигитални пазари.

Наскоро обаче Valve обяви, че планира да намали комисионата на 25 процента, когато дадена игра генерира 10 милиона долара от продажби, и след това на 20 процента, когато достигне 50 милиона долара.

Анонсите на тази промяна и на новия Epic Games Store изглеждат като нещо повече от обикновено съвпадение.

В Epic Games Store ще се предлагат РС и Мас игри, направени както с енджина Unreal, така и с други. Студиото потвърди дори, че можем да видим там и шутъра PlayerUnknown's Battlegrounds. Това е любопитно, защото по-рано тази година PUBG Corp. и Epic се съдиха заради Fortnite.

Тагове:
Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Play

Най-популярният ретро емулатор официално в Steam от 30 юли

15 | 16.07.2019