Не може да се отрече фактът, че Galaxy Z Flip 5 е значително подобрение в сравнение с миналогодишния модел Galaxy Z Flip 4. Най-голямата разлика се усеща буквално веднага, тъй като по-големият дисплей на капака Flex Window се откроява от всички останали промени.

Samsung са направили и много други подобрения. Вече знаете, че той има най-новия флагмански чипсет на Qualcomm, който е по-бърз от миналогодишната версия, но знаете ли, че има още един компонент, който е с 33% по-бърз от миналогодишния модел?

Ако разгледате сравнението между Galaxy Z Flip 5 и Galaxy Z Flip 4, ще откриете, че и двете устройства са с 8 GB RAM.

Въпреки това не всяка памет е създадена еднакво. Въпреки че и двата модела имат 8 GB RAM, новият сгъваем телефон има по-добра технология. Galaxy Z Flip 5 се предлага с 8 GB LPDDR5X RAM, докато Galaxy Z Flip 4 има 8 GB LPDDR5 RAM.

Както вероятно знаете, Samsung е водещ доставчик на решения за памет за мобилни устройства, а смартфоните ѝ са оборудвани с чипове за памет на Samsung. В края на миналата година Samsung представи най-бързата в индустрията LPDDR5X RAM памет, която може да се похвали със скорост на трансфер до 8.5 Gbps. Тя е с 33% по-бърза от LPDDR5, което води до значително подобряване на производителността.

Възможно е да не го забележите веднага, но ефектът от тази нова технология ще се усети, когато използвате устройството в дългосрочен план. Ще се наслаждавате на по-безпроблемна многозадачност, приложенията ще се отварят много по-бързо, изживяването при игра ще се повиши, функциите на изкуствения интелект ще бъдат по-способни и устройството няма да се чувства толкова затрупано, когато е пълно с приложения и съдържание.

Оперативната памет LPDDR5X в съчетание с новия чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 превръщат Galaxy Z Flip 5 в доста привлекателен флагмански смартфон.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung иска сгъваемите телефони да са перфектни, преди да свали цената