Хари Потър: Турнир на домовете в „Хогуортс“ идва на 29 ноември в HBO GO. Състезанието ще покаже съревнование на феновете на поредицата в невиждан до момента мащаб. Това специално събитие от четири части, водено от Хелън Мирън, ще разкрие познанията им за магьосническия свят в ожесточена интелектуална борба, на финала на която един отбор ще бъде обявен за шампион и носител на „Купата на домовете“.

Близо две десетилетия след премиерата на първия касов филм от поредицата феномен Хари Потър и Философският камък, Хари Потър: Турнир на домовете в „Хогуортс“ празнува 20-ата годишнина от филма и поддържа жив духа на магьосническия свят. Стотици любопитни въпроси и специални изненади ще направят това събитие незабравимо, а на финала му ще видим кои фенове знаят всичко за огромната, сложна и детайлна вселена, дори да ги бутнат насън. Те ще са и тези, които ще занесат в родния си град титлата „Шампион на купата на домовете“.

В HBO GO има специална секция, посветена на Хари Потър „Хари Потър: 20 години магия“, в която са налични за гледане по всяко време: Хари Потър и Философският камък, Хари Потър и Стаята на тайните, Хари Потър и Затворникът от Азкабан, Хари Потър и Огненият бокал, Хари Потър и Орденът на феникса, Хари Потър и Нечистокръвния принц, Хари Потър и Даровете на смъртта, 1 част, Хари Потър и Даровете на смъртта, 2 част, както и двата филма, които разширяват магичния свят - Фантастични животни и къде да ги намерим и Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд.


Хари Потър: Турнир на домовете в „Хогуортс“ е продуциран от Warner Bros. Unscripted Television в сътрудничество с Warner Horizon и Робин Ашбрук и Ясмин Шакълтън от theoldschool.

Снимки: HBO

Виж още: Гледайте "Стражата" – нов сериал, вдъхновен от Сър Тери Пратчет, от днес в HBO GO