Преди няколко дни бе наложена забрана на Tesla Motors да продава автомобили директно на клиентите в Ню Джърси. И очаквано главният изпълнителен директор Елън Мъск изрази разочарованието си в блог пост, от решението на „Комисията за моторни превозни средства“ в Ню Джърси. Мъск е ядосан от призива на губернатора на Ню Джърси, Крис Кристи, към автомобилното лоби, което според него представлява "задкулисна сделка" за забрана на магазините на Tesla. Според Мъск това пречи на потребителите да избират свободно, какъв автомобил да си купят.

В гневното си изказване Мъск заявява, че законите първоначално предназначени за защита на търговците на автомобили от мощните авто производители сега са "целенасочено изкривени и несправедливи." "Дилърите в момента упражняват значително влияние, и са в състояние да влияят на политиците." Електрическите автомобили, според Мъск, не са изгодни за дилърите, защото традиционните превозни средства осигуряват по-голяма отплата, в случаите на сервизни ремонти.

В крайна сметка, Мъск смята, че вината трябва да падне точно върху интересите, които ограничават потребителите, дори ако това е основната причина да се използва забраната. Tesla все още има намерение да продава автомобили до 1-ви април, когато законът влиза в сила. Междувременно, Мъск сподели, че търси "съдебни средства за защита", за да промени закона и да насърчи клиентите си да пиша до техните представители.

 

Какво би станало, ако Apple купи Tesla Motors?