Отборът на Renault във Formula 1 потвърди новината, че Естебан Окон ще обедини усилия с Даниел Рикардо от 2020 г. Френско-австралийското дуо ще има за задача да продължи постигнатия напредък през петия сезон на тима във Formula 1.

Прочее историята на французина с Renault започва през 2016 г., когато той е трети пилот на отбора.

Естебан прави своя състезателен дебют във Formula 1 в средата на 2016 г. с отбора на Manor Racing, преди да премине в Sahara Force India F1 Team през 2017 г. В първия си пълен сезон във Formula 1 той постига 87 точки и впечатляващата осма позиция в шампионата при пилотите. През 2018 г. Естебан реализира още 49 точки, преди да се присъедини към отбора на Mercedes AMG Petronas като трети пилот за сезон 2019.

Прочети още: The Witcher по Netflix с премиера много скоро?

Историята на Естебан в младшия шампионат е също толкова забележителна. Французинът печели титлата във Formula 3 през 2014 г., в GP3 сериите - през следващата година, както и постига множество победи във Formula Renault.

„На първо място, изключителна гордост за мен е да бъда пилот на Renault. Израснал съм в Енстоун, започвайки кариерата си в Lotus през 2010 г. и след това карайки за Renault. Много съм привързан към този екип и всички, които работят там; те са тези, които отвориха вратите на моторните спортове от най-високо ниво за мен. Второ, доволен съм, че екип с големи амбиции ми повери възможността за пореден път да демонстрирам възможностите си във Formula 1. Това е отговорност, която приемам изключително сериозно. Доверието, което имат в мен, че ще помогна за развитието на отбора, е много положително и с нетърпение очаквам да дам най-доброто от себе си“, споделя развълнуваният Естебан Окон.

Тагове: