Производството на смартфони непрекъснато се развива. За няколко години толкова много неща взеха ново измерение. Имаше времена, когато двойната задна камера изглеждаше като най-добрата технология в света. Въпреки това сега имаме Penta (5) задна камера. През 2010-те станахме свидетели на голяма революция в телефонните дизайни на Android и е време за още една такава. 2020-те години могат да бъдат още едно десетилетие, в което ще се революционизират дизайнът и спецификациите на смартфоните.

 

Някога чудели ли сте се как ще изглеждат водещите смартфони с Android през 2022? Ето какво мисли @iceuniverse. Според смели прогнози до 2022 смартфоните ще имат до девет задни камери. В допълнение корпусът на тези камери ще бъде голяма правоъгълна изпъкналост, а основната камера ще бъде поставена в средата. Още по-вълнуващо е, че най-големият сензор ще достигне 1 инч. Освен това подреждането на сензорите за камера ще изглежда подобно на това на Nokia 9.

Има и лоши новини. Въпреки че големите производители работят, за да осигурят истинско изживяване на цял екран за потребителите на смартфони, самите смартфони най-вероятно ще променят дисплеите си. В зависимост от производителя, разбира се. Например Samsung ще използва извит екран, докато Apple iPhone няма да използва подобен дизайн.

  Виж още: Новият коронавирус – поредният грип или сериозна глобална заплаха?

Напредъкът на дизайна при смартфоните до голяма степен ще зависи от създателите на телефони. Въпреки това има силна тенденция за производителите да следват дадена мода, след като тя се появи на пазара. Вземете например решението за pop-up камерата. Малко след като го видяхме на пазара, много второкласни и дори третокласни производители сега използват този дизайн. Въпреки това много хора наистина не виждат нужда от множество задни камери. Девет камери изглеждат възмутително много, но пък вече сме с пет. Това означава ли, че вече сме се насочили към девет?

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: