Илон Мъск иска да популяризира максимално електрическите автомобили на Tesla и едно от партньорствата за тази цел бе с полицейското управление на Лос Анджелис, където в продължение на почти година бяха тествани две коли от серията Model S P85D.

Сега полицейските власти най-сетне са готови със своята позиция по въпроса и тя не е особено ласкателна за компанията. Казано с две думи, на този етап колите просто не са достатъчно практични за нуждите на правоохранителните органи.

"През следващите три до пет години целият този стремеж към електричество ще доведе до спад в цените и много от новите модели ще бъдат по-функционални и по-евтини. Освен това системата за електрическо зареждане ще стане доста по-развита. Засега обаче тези коли не са практични за нас", казва полицейският администратор на управлението в Лос Анджелис Вартан Вегиян.

Една от причините е цената - стандартният Ford Police Interceptor, който е базиран на Explorer или Taurus, струва 31 000 долара, а напълно оборудваната с всичкото полицейско оборудване версия е 50 00 долара. За сравнение Tesla Model S P85D струва 100 000 долара, а другият вариант BMW i3, който също участва в тестовете, е 43 000 долара. Полицейското управление има нужда от 600 - 700 нови автомобила, което прави покупката на коли на Tesla доста скъпо начинание.

 



Виж още: Тази Alfa Romeo Giulia с 505 конски сили е само за италианската полиция