Наскоро Facebook призна, че тества емотикон реакциите в Messenger приложението. Днес реакциите Харесва ми, Любов, Ха-Ха, Еха, Тъжно и Ядосан – плюс една с палец, обърнат надолу, стават достъпни за всички потребители.

Друга новост е, че потребителите вече могат да @споменават приятели в групов чат, за да могат да получат специално уведомление, за да не пропуснат нещо интересно. За да направите това, ще трябва да поставите знака @ пред името на човека, който да получи специално уведомление.

С новите реакции в Messenger ще можете да отговаряте с любов, ха-ха, еха, тъга, ярост, палец нагоре и палец надолу в съобщението. Поставянето на реакция работи по същия начин като в социалната мрежа, просто задържате пръст върху оставеното съобщение и избирате една от емотикон реакциите.

Разбира се, най-новата реакция тук е палецът надолу, което се явява първият истински бутон „не харесвам“ (Dislike), който Facebook пуска. Но все пак Facebook е нарекла този бутон просто „Не“. Дали няма да видим подобна реакция и извън Messenger? Предстои да разберем. Самите промени в Messenger вече идват до всички потребители, така че очаквайте скоро ъпдейт, който ще ги добави и към вашето приложение.