New Product Experimentation (NPE) екипът на Facebook е отговорен за новите приложения на компанията. Той стои зад приложения като Whale и Hobbi. Най-новото им творение е Tuned, приложение за чатове само с половинката ни.

Тук става дума за малко повече от обикновен чат. Приложението позволява създаването на нещо като лексикон за по-удобно запазване на значими моменти. То също така може да бъде свързано със Spotify акаунт, за да се изпращат плейлисти или за „задаване на настроение“. Ето как го описват от Facebook:

“Лично пространство за вас и половинката ви, където може просто да бъдете себе си. С Tuned можете да бъдете толкова сантиментални, чудати и лекомислени, колкото когато сте лице в лице. Изразете творчески любовта си, споделете настроението си, обменяйте музика и създайте дигитален лексикон за вашите специални моменти. Tuned е създаден от екипа на NPE на Facebook.”

В момента приложението едва ли ще е от полза на двойките, които се изолират заедно заради вируса. От друга страна може да е безценно за тези, които се изолират на разстояние едни от други. Изглежда, че Tuned позволява по-голяма доза експресивност от повечето такива приложения. Друг е въпросът, дали хората са готови да инсталират поредното чат приложение. Проблем е и че за момента Tuned е налично само за iOS.

Вижте още: Свържете се с близките през Messenger и от домашното PC