Приложението Google Home е основен инструмент за управлението на всяко устройство, което ползва Google Assistant, но е налично само на смартфони. Фалшива приставка за Chrome, която обещава да предложи приложението Google Home за РС, заблуди хиляди потребители и повдигна въпроса, защо Google всъщност не пусна нещо такова официално. Приставката, наречена просто Google Home aрр for PC, e налична в магазина за приложения на Chrome и копира визията на приложението Google Home за Аndroid и iOS. Нещо повече, в описанието личат очевидно откраднати скрийншоти за Google Home от Play Store.

Когато я инсталирате, приставката ви прехвърля към съмнителен сайт, буквално наречен AllNigerianNewspaper. Както се досещате, приставката не работи - поне не по нормалния начин. Единственият шанс да я активирате е през Android емулатора за РС Bluestacks.

Колкото и нелепо да изглежда, решението е било инсталирано от над 10 000 души, преди да бъде премахнато.

Това очевидно показва, че мнозина имат интерес към функционалността на приложението Google Home за домашни и настолни компютри. Защо тогава Google не предлага такава? Може би с изваждането от употреба на приложението Nest за едноименните устройства Google най-сетне ще има повод да унифицира начина, по който се управляват умните домашни уреди.

Снимка: shutterstock

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година