Тайванската компания Foxconn закупи американската Belkin и придоби няколко много важни марки в областта на компютърната периферия и мрежовите устройства.

Взимайки Belkin, Foxconn получава още Linksys и Wemo, а сделката е от огромно стратегическо значение, тъй като досега Foxconn бе известна преди всичко като подизпълнител, работещ на заден план. Сега компанията вече се превръща в пряк собственик на три големи марки за крайни потребители.

Базираната в щата Калифорния Belkin има над 30-годишна история и е от най-големите имена при рутерите. През 2013 г. тя закупи конкурента Linksys, добавяйки неговите мрежови стройства към каталога си. От пет-шест години Bеlkin поддържа и системата за умни домове Wemo.

Други продукти са аксесоари за смартфони и компютри, сред които зарядни за безжично зареждане, докинг станции за лаптопи и калъфчета за телефони.

Foxconn ще плати 866 милиона долара за сделката.

Освен до пазара на потребителска електроника това ще даде дocтъп дo cилeн ĸaпaцитeт в oблacттa нa пpoyчвaнeтo и paзpaбoтĸaтa. Веlkіn пpитeжaвa нaд 700 пaтeнтa.

Основана от милиардера Тери Гу, Foxconn включва и дейността по сглобяване на iPhone.

Тагове: