Въпреки че преди това на пазара имаше много преносими системи за игри, Steam Deck на Valve наистина промени сегмента. Изглежда, че всички се опитват да грабнат парче от баницата, най-вече ASUS със своя добре приет ROG Ally.

Сега идва ред и на това, че и Lenovo може да се включи в играта. Според слух, дошъл от Windows Central, в процес на разработка може да бъде така нареченият Lenovo Legion Go. Legion е подмарката, която Lenovo използва за своите продукти за игри. Ако си спомняте, именно тук компанията поставяше своите геймърски телефони, но Lenovo напълно напусна този пазар по-рано тази година.

С този нов слух можем да видим възможната причина, поради която Lenovo прекрати амбициите си за геймърски телефони. Предполага се, че Legion Go може да има 8-инчов дисплей, който би бил по-голям от 7-инчовите дисплеи на Steam Deck и ROG Ally. Той може да има и нов процесор Phoenix, който е част от линията AMD Ryzen. Това вероятно ще го направи по-мощен от ROG Ally. Все пак все още не сме виждали техния дебют на пазара, така че не можем да кажем много за тях.

Извън тази информация не знаем много други неща за Lenovo Legion Go. Имайте предвид, че това не е първият път, в който чуваме, че Lenovo работи по джобен компютър за игри. Последния път слуховете сочеха, че компанията работи по Android-базиран джобен компютър с фокус върху стрийминга на игри, подобно на Razer Edge. Това обаче така и не се случи. Следователно е напълно възможно никога да не видим този Legion Go на земята.

Тъй като не разполагаме с рендери или друга солидна информация за това устройство, ще предположим, че няма да го видим тази година. Ако през 2023 г. сте насочили погледа си към портативна система за игри, Steam Deck или ROG Ally вероятно все още са най-добрите ви възможности.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google може да обяви сгъваем таблет на I/O 2024

 

Тагове: