Очаква се Samsung Galaxy S23 Ultra да бъде представен на специално събитие на 1 февруари заедно с останалата част от семейството Galaxy S23. Макар че на този етап това дори не е официално, днес имаме нов слух... относно Galaxy S24 Ultra - наследникът на S23 Ultra, който ще дойде в началото на 2024 г.

Според известния профил Ice Universe Galaxy S24 Ultra ще замени телефото сензора, използван в неговите предшественици, и ще „приеме ново решение“. Въпреки че Ice Universe не споменава за кой телефото сензор се отнася, предполагаме, че това е този за перископично увеличение. От друга страна слухът теоретично може да се отнася както за него, така и за модула за 3x увеличение.

Освен това се казва, че основната камера в S24 Ultra или ще остане същата като в S23 Ultra, или ще бъде само леко променена - нищо особено значимо. Въпреки че се говори, че предстоящият S23 Ultra ще запази същия хардуер за приближение на изображенията като своя предшественик S22 Ultra, се твърди, че качеството на изображението ще се подобри благодарение на по-добрата цветна технология и „AI алгоритми“. Тази информация между другото идва от същия профил Ice Universe.

Така че изглежда, че S23 Ultra ще подобри донякъде качеството на увеличеното изображение, докато S24 Ultra може да ни донесе някои наистина революционни нови технологии, ако изчакаме още една година. От друга страна, когато става въпрос за основната камера, голямата промяна ще се случи през 2023 г. с новия 200 MP сензор, който ще се използва и през 2024 г. в идентичен или леко променен вид.

Излишно е да казваме, че определено трябва да приемете всичко това със здравословна доза скептицизъм, като се има предвид колко далеч сме в момента от евентуалното пускане на Galaxy S24 Ultra. Все пак би било интригуващо, ако слуховете се оправдаят.

Снимка: Unsplash

Виж още: Премиерата на Galaxy S23 май ще бъде по-рано от обикновено

 

Тагове: