Ако сте педантични, бихте могли да наречете Galaxy Z Fold 4 на Samsung по-скоро огъващ се, отколкото сгъваем телефон. Неговата панта, макар и една от най-добрите в бранша от гледна точка на използваемостта, не позволява на двете половини на гъвкавия AMOLED вътрешен екран да се съберат, като вместо това оставя празнина, която добавя значителна част от обиколката към формата на телефона. Това е така, откакто първият Galaxy Fold дебютира преди четири години, но последните слухове изглежда показват, че Galaxy Z Fold 5 ще се сгъне до напълно плосък вариант.

Плодотворният източник на тема Samsung Ice Universe публикува някои пикантни подробности за предстоящия флагман в китайския сайт за социални медии Weibo, потвърждавайки предишни слухове за преработена дизайн на Fold 5. Двете половини на устройството сега трябва да се срещнат в пантата, която ще намали общата дебелина на телефона в сгънатата му форма от приблизително 16 милиметра в най-широката му точка до около 13 милиметра.

Този дизайн има много предимства. Не само че сгънатият форм-фактор ще бъде по-тънък, но също така трябва да бъде еднакъв по дебелина. Пантата също така огъва дисплея по-малко, придавайки му форма на сълза, когато телефонът е затворен, което трябва да доведе до по-малко изразена гънка на вътрешния дисплей.

Същият профил публикува последващ пост в Twitter, в който повтаря информацията от Weibo и добавя, че новият дизайн на пантата ще позволи на Fold 5 да поддържа рейтинга за устойчивост на прах и вода IP68 на своя предшественик. Интересното е, че Samsung е патентовал панта във формата на капка още през 2016 г. – години преди първото издание на Fold, но според съобщенията не е искал да използва дизайна, докато не бъде достатъчно усъвършенстван, за да позволи водоустойчивост.

Не е ясно дали същият стил на пантите ще си проправи път в Galaxy Z Flip 5, но Samsung винаги е отразявал дизайна на по-големия си модел в своята серия сгъваеми телефони, така че има причина за надежда. Междувременно се говори, че Flip 5 ще получи много по-голям покривен дисплей, и се казва, че и двете устройства са оборудвани с някои познати опции за съхранение, така че това трябва да е голяма година за сгъваемите телефони на Samsung.

Снимка: Unsplash

Виж още: Потребителите на Samsung ще могат да се възползват от гласови AI трикове