През август миналата година Samsung представи Galaxy Z Fold4 и Z Flip4. Очаква се Galaxy Z Fold5 и Z Flip5 също да видят бял свят по същото време тази година. Официалната дата на пускане на пазара не е разкрита, но някои подробности относно предполагаемите спецификации на дуото са излезли в публичното пространство благодарение на известния профил Ice universe.

Според лийкъра Galaxy Z Fold5 и Z Flip5 ще разполагат с нова технология за сензорни екрани, въпреки че не се казва нищо за това каква точно е тя и как ще се ползва от потребителите. Съобщава се, че Z Fold5 и Z Flip5 също така ще споделят еднакъв дизайн на пантите и ще поддържат водоустойчивост на ниво IPX8. Освен това според изтичането на информация дуото ще се захранва от чипсета Snapdragon 8 Gen 2.

Както съобщихме по-рано, Z Fold5 може да не дойде със специален слот за писалката S Pen, което е една от най-желаните от потребителите функции. Ice universe също така подчерта някои от подобренията, които дуото ще има спрямо своите предшественици. Както е отбелязано от профила, размерът на Fold5 е "с 0.2 мм по-различен от този на Fold4". Тъй като при сгъване няма да има видима празнина, устройството ще изглежда по-тънко от своя предшественик.

Източникът също така предполага, че размерът на външния екран на Z Fold5 е 6.2 инча, което е същото като при предшественика му. Със своите 254 грама обаче Z Fold5 ще бъде малко по-лек от Z Fold4, който тежи 263 грама.

Говори се, че Galaxy Z Flip5, от друга страна, ще има външен екран, който е "почти квадратен и е с размер 3.4 инча". Рамките в Z Flip5 ще бъдат по-тесни от това, което може да се открие в Z Flip4. Това е всичко, което източникът разкри в своята хронология в Twitter. С наближаването на официалната дата на пускане на пазара обаче в интернет ще започнат да се появяват още подробности за спецификациите и друга информация.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung привлече ключов специалист, за да засили значително собствените си чипове