General Motors планира да отвори фабрика на стойност 246 милиона долара в САЩ. Там компанията ще създава електрически двигатели за хибридните автомобили, които планира да произведе до 2013 г.

Целта на компанията е да създаде поне един от електрическите двигатели, които задвижват електрическите и хибридните возила. Новият двигател ще бъде част от хибридни системи със задно задвижване и ще е с 25% по-малък и по-мощен от настоящите електрически мотори на General Motors. Това може да се окаже ценен стратегически ход, тъй като автоиндустрията все повече се фокусира върху електрификацията. Въпреки че General Motors ще работи с подизпълнители за по-голямата част от поръчките си, възможността да произвежда собствени електрически двигатели е изключително ценна. Така компанията ще притежава нужните познания и опит, за да осъществява качествен контрол върху дейността на по-малките фирми, с които работи.

Част от средствата за строежа на фабриката (105 милиона долара) идват като заем от американското министерство на енергетиката.

Тагове: