Може и да сте от привържениците на интерфейса на Gmail, а може и да сте от онези, които смятат, че иконите и разделите ви объркват и ви карат да се ядосвате, че не можете да промените нещата според вашите индивидуални нужди. Но каквото и да е мнението ви, Google са взели вече тяхното решение и промяната скоро ще бъде направена.
Основната идея е да се улесни превключването между приложенията Mail, Chat, Spaces и Meet. Малките икони на приложенията, които в момента се намират под Mail, от лявата страна на страницата, остават там, но преминават в тънка колона. Свиването се налага, за да е възможно да се вижда абсолютно цялата сортирана поща по етикети.
Освен това Google желаят да се улеснят директните чат съобщения и за тази цел ще започнете да виждате известия, подобни на Facebook Messenger, в долната част на новия ляв панел, за да можете бързо да се върнете към последните чатове, вместо да преглеждате пълните разговори.

 


В лентата за търсене няма да излизат само резултати от пощата, но ще бъдат включени и самите чатове, за да можете винаги да откривате точно това, което търсите. Интерфейсът се стреми да ви улесни до такава степен, че да можете да прескачате между среща и входящата си кутия, без изобщо да напускате страницата.
Новият интегриран изглед на Gmail ще бъде достъпен за клиенти на Workspace и G Suite Basic до края на второто тримесечие на 2022 г. Като част от поетапно внедряване актуализацията ще бъде тествана на 8 февруари с опцията потребителите да се върнат към класическия вид. След това през април всички потребители ще видят новото изживяване, но ще имат възможността да преминат обратно към по-стария интерфейс, преди той да стане стандартен (и единствен) за абсолютно всички.

Снимки: Shutterstock/Google

Виж още: Още една услуга на Google става платена за всички