През тази година екипът на „Endava България“ организира две големи инициативи, предназначени да подкрепят развитието на местната ИТ общност: летен стаж и Connect.IT.

Летният стаж Endava е 3-месечна интензивна програма, осигуряваща на успешно представящите се кандидати гарантиран месечен доход и безплатен достъп до всички платформи за обучение на Endava. Стажантите се присъединяват към екипите на Endava и придобиват опит в международни проекти, като същевременно подобряват своите технически, междуличностни и меки умения, работят в безопасна среда и постоянно биват напътствани от менторите на Endava.

Випускът от стажанти за 2022 г. са 43 души, преминали успешно поредица от интервюта с повече от 210 кандидати от цяла България и разпределени в следните дисциплини: Backend разработка с .NET C#; Frontend разработка с React; Тестване на автоматизацията; DevOps. 32-ма старши служители на Endava бяха включени като ментори и лектори, а официалните учебни часове по програмата надхвърлиха 880, без да се броят индивидуалните сесии и личният коучинг.

Другата инициатива беше регионалното приложение на международната концепция на Endava Connect.IT, която има за цел да укрепи ИТ общностите и мрежите във всички локации, където компанията оперира. „Endava България“ организира 6 събития, по 2 на град, в Пловдив, Русе и Варна, като ангажира 11 лектори от различни области на експертност, които покриха набор от теми и представиха казуси и ноу-хау пред ИТ специалисти на средни и високи позиции от цялата страна. Повече от 500 души присъстваха на тези събития и взеха участие в оживени дискусии и споделяне на знания.

През 2022 г. повече от 55 души от „Endava България“ бяха включени като лектори в различни събития – външни и вътрешни, споделяйки знания и ноу-хау, придържайки се към културата на компанията за споделяне на опит и служба на обществото.

 

Вижте още: Експерти и ентусиасти си дават среща на Connect IT в три български града