Ако искате да си вземете смарт говорител, но не знаете на кой да се спрете, новото проучване на Loup Ventures може да ви помогне. Според него Google Assistant е най-добрият на пазара в момента. Макар трите асистента да имат подобни резултати относно разбирането на въпросите, само този на Google отговаря правилно на над 90%.

Ако и вие бихте искали да изпробвате подобен асистент, но не можете да чакате до заплата, може да се възползвате от А1 Кредитна карта. Научете повече

Проведените тестове са доста семпли – зададени са 800 въпроса на всеки от асистентите и се вземат предвид отговорите им. По отношение на разбирането на въпросите резултатите са сходни: Google Assistant – 100%; Alexa – 99.9%; Siri – 99.8%.

Когато обърнем поглед към процента на отговорени въпроси, разликите стават по-осезаеми: Google Assistant – 92.9%; Siri – 83.1%; Alexa – 79.8%. Става много любопитно, когато сравним тези стойности с резултатите от същия тест миналата година: Siri – 97%; Google Assistant – 86%; Alexa – 61%.

Изводите оставяме на вас. А ако се чудите защо в тестовете не присъства Microsoft Cortana, това е, защото компанията смени подхода си към нея в началото на годината и вече не вижда Cortana като конкуренция на другите асистенти.

Вижте още: Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”