След няколкото значителни актуализации на Google Bard през май сега е време за добавяне на поддръжка за точно местоположение, за да получавате "по-подходящи отговори". 
След поредната актуализация (2023.06.01) при отваряне на уебсайта се появява подкана "Bard е по-подходящ с местоположението". В него се обяснява, че "Bard използва местоположението от домашния и работния адрес на вашия профил в Google и вашия IP адрес". Възможно е преди това да сте запазили тази информация в профила си в Google Maps или Home. 
Това означава, че Google вече позволява на потребителите да предоставят на Bard достъп до "точното местоположение на вашето устройство". Съответно би трябвало всички да получават "по-подходящи отговори за ресторанти близо до вас и много други неща за вашия район". Това не е твърде различно от начина, по който работи търсачката на Google. 


Разбира се, това е хитър начин да предоставите доброволно необходимото разрешение за местоположение в браузъра и/или устройството си. Под бутона за светла/тъмна тема в долния ляв ъгъл Bard отбелязва текущата ви локация и начина, по който той е получен (в интересно разширение на настройките). Докосването на "Актуализиране на местоположението" ще ви подкани да разрешите точното местоположение (ако сте отхвърлили първоначалното подканване). 

Снимки: Unsplash

Виж още: AI представлява риск от изчезване на човечеството, равен на този от ядрена война