Google обявиха, че слагат ограничение на количеството документи, които можете да съхранявате в Google Photos, Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms, Jamboard файлове. Пространството, с което всеки един потребител ще може да разполага, е 15 GB за снимките и също толкова за всички останали документи.

Вълна от недоволство се надигна от всички страни, а технологичният гигант им отговори, че това решение е отлагано от много време и е наложено от постоянно нарастващата нужда от все повече свободно пространство при по-голямата част от потребителите.

Решението влиза в сила, считано от 01.06.2021 година, като дотогава системата ще сигнализира многократно ако някой е “прекрачил границата”. След тази дата е възможно файловете да бъдат автоматично изтрити. Или поне ако не сте съгласни да добавите към абонамента си още 100 GB за около 2 долара на месец. Все пак сме 2020 и в играта се включва и изкуственият интелект, който ще маркира размазани или повтарящи се изображения, големи видеоклипове и прекалено остарелите документи, предлагайки именно те да бъдат премахнати с цел освобождаване на място.

Всички обаче споделят, че се чувстват “излъгани”. За това никак не помогна и призивът на Google, които въведоха функцията потребителите да помогнат в обучението на изкуствения интелект, като сами отбелязват какво има на качените от тях изображения в Google Photos - нещо, което преди няколко години технологичният гигант се заричаше, че е невъзможно да се случи.

Разбира се, това е поредният пример, че технологиите невинаги поемат в посоката, за която са създадени - било то за добро или за лошо.

Снимки: shutterstock 
Виж още: Google ще ви казва какво се случва в дома ви

Тагове: