Google въвежда удобна функция, която би трябвало да улесни живота ни, а именно разпознаване на звуците от ежедневието ни. 

Основното предназначение на новата услуга ще бъде да подпомогне потребителите с нарушен слух да осъзнават какво се случва около тях, но ще е от полза и на всички останали, които работят със слушалки или предпочитат да слушат силна музика.

Новата функция ще работи на всички устройства, разполагащи с минимум Android OS 5.0, а приложението носи името Live Transcribe. Потребителите, които предпочитат iOS, също не са пренебрегнати, като Apple предлагат подобен вид нотификации в актуалната 14 версия. Тя обаче е интегрирана в настройките на устройствата. За да се активира, е необходимо да се следват следните стъпки: Settings – Accessibility – Sound Recognition – Sounds и оттам да се направи избор сред предложените опции.

Независимо на коя операционна система сте почитател, ще имате възможност да получавате известия за течаща вода, звънец, почукване, кучешки лай, звуци от детектор за дим или кухненски уреди. А защо не и за бебешки плач?

Новата функция е част от представения вече обновен Action Block на Google, чрез който устройствата ще могат да „изговарят“ популярни фрази като „Да“, „Не“, „Помогнете ми“ и др. 

Снимки: shutterstock

Виж още: ЕС започва да разделя бизнеса на американските гиганти начело с Apple

Тагове: