Вече повечето от нас получиха email, който напомня за новите ограничения на Google, влизащи в сила от 01.06.2020. И ако дебатите от рода на “какво ни обещаха, а пък какво ще получим” са в момента позатихнали, то от технологичния гигант се опитват да “ни правят мили очички”, като представят нововъведенията относно познатата ни концепция Memories. Тя обхваща всички наши снимки, които сме качили в Google Photos, като спомените ни няма да са подредени единствено под формата на колекция от най-любимите ни споделени изображения, а към тях ще бъде прибавен и 3D ефект.

Функцията е базирана върху изкуствен интелект, чрез който може да се предположи каква е дълбочината на изображението и да бъде създадено 3D представяне на сцената. След това, за да генерира ефект на панорама, снимката бива анимирана. Google Photos автоматично ще генерира Cinematic изображенията, но за да имате достъп до тях, ще трябва да се уверите, че разполагате с най-новата версия на приложението и евентуално да почакате 1-2 седмици, докато услугата достигне до всички потребители. 3D изображенията ще могат да се запишат под формата на видео, което ще улесни споделянето им.  
Освен нова дълбочина, прибавена към снимките ви, Google ще интегрират също и нови оформления на колажи, както и нови теми за Memories, които ще оптимизират групирането на любимите ни спомени.  

Снимки: shutterstock

Виж още: YouTube и Gmail се сринаха, Google изпитва проблеми в световен мащаб 

Тагове: