На събитие в Маунтин Вю, Калифорния, Google официално показа Pixel 3 и Pixel 3 XL - без да изпада в никакви подробности. Може би компанията е наясно, че и двете устройва изтекоха в мрежата дълго преди премиерата, и е решила да ги покаже от самото начало. Google все още не е споделила подробности, но информацията по-долу и бездруго е потвърдена от разполагащите със самите устройства.

Спецификациите на Pixel 3 и Pixel 3 XL са идентични с някои изключения - 5.5-инчов и 6.3-инчов OLED екран с резолюция 1440 x 2960, чипсет Snapdragon 845, 4 GB RAM (навярно ще има и версия с 6 GB RAM), 128 GB пространство и батерии с капацитет съответно 2915 mAh и 3430 mAh. "Пикселите" са оборудвани със стерео говорители. Операционната система е, естествено, Android 9.0 Pie в "натурален" вид.

 

Напук на тенденциите основната камера е само една на 12.2 мегапиксела с HDR+ и възможност за запис на видео до 4K/30FPS. Предната камера обаче е двойна, като втората е с широкоъгълен обектив за полупанорамни групови селфита. И двата сензора са 8-мегапикселови. За обработката на изображения се грижи специално разработен процесор - Pixel Visual Corе.

Сред новите функции с ИИ са Top Shot, Photobooth, Super res zoom и други.

Top Shot заснема поредица от снимки преди и след натискането на спусъка и избира най-хубавата според него снимка посредством машинно заучаване. Освен това оптимизира изображението, като намалява резолюцията на по-маловажните части от него до 3 MP и така спестява пространство.

Photobooth автоматично прави снимки, когато се усмихвате, плезите, правите смешна физиономия или намигвате. Super res zoom е увеличение, контролирано от ИИ, което заснема различни вариации и смесва изображенията за подобрение в качеството.

Освен това ИИ се грижи сам да проследява движещите се обекти в снимката, вместо да е необходимо сами да фокусирате върху тях. Повечето от тези функции са ексклузивни за новите смартфони Pixel 3 и 3 XL.

Night Sight оптимизира осветлението при нощни снимки със заявка да отпрати светкавицата в миналото. Функцията ще бъде налична за всички Pixel смартфони идния месец.

Смартфоните поддържат безжично зареждане и нова функция на Google Assistant - той вече следи за спам обаждания и автоматично ги филтрира. Обаждането може да бъде блокирано или да ви бъде пуснат реймъндър да се обадите на конкретния номер по-късно. Те са оборудвани и с нов чип за сигурност - Titan.

Изборът на цветове е черно, бяло и розово. Цените започват от 799 долара, а пусковата дата е 18 октомври.

Pixel Stand

Към смартфоните ще се продава докът за безжично зареждане Pixel Stand, който е интегриран с Google Assistant. Чрез гласови команди получавате достъп до календар, съобщения, аларми и музика. Така Pixel 3 и 3 XL се превръщат в нещо като смарт дисплеи с готовност да управляват вашия умен дом чрез гласови команди или бързи шорткъти, позволени от специалния интерфейс, който се активира при зареждане с чарджъра. Мощността на безжичното зареждане е 10 W, а цената на аксесоара е 79 долара.

Тагове: