Каква изненада, научаваме за още една функция на Pixel 4 преди премиерата му на 15 октомври. Според XDA Developers, Live Caption – функция, която създава субтитри в реално време за видеата, които гледаме, може най-после да се появи, заедно с новия Pixel.

Инструментът е подобен на друг от Google – Live Transcribe. Той обаче записва какво говорят хората около вас и го изписва на екрана, докато новото приложение автоматично добавя субтитри към мултимедийните продукции, които гледате на телефона си. Тази нова функция може да бъде полезна за хора, които имат проблеми със слуха, както и за такива, които се намират в ситуация, където не могат да пуснат звука.

Макар че Live Caption бе обявен на Google IO събитието през май, така и не го видяхме в Android 10. XDA Developers обаче са успели да го инсталират на Pixel 2, използвайки APK файлове от кода на Pixel 4 XL. С тази инсталация е било възможно генерирането на субтитри за приложения като YouTube, Netflix, Google Podcasts и Google Photos. Те могат автоматично да цензурират думи и изрази, а опции за настройки се появяват в менюто за контрол на звука. Излизат в поле, което може да бъде местено из целия екран или премахнато.

Същевременно от Google пуснаха и няколко кратки нови видеа под шапката на #SwitchtoPixel, които имат за цел да ни убедят да си купим Google Pixel телефон.

Вижте още: Google показаха Pixel 4 на Times Square

Тагове: