Тъй като милиони работят от домовете си заради коронавирус епидемията, платформата за видеоконференции Hangouts Meet на Google отчита рекорден брой потребители. На свой ред Google обяви списък с препоръчаните от него уеб камери и слушалки, които са одобрени за работа с услугата.

Всички тези продукти са отговорили на изискванията на Google за съвместима периферия. Това означава, че работата им с Hangouts Meet е гарантирана без значение какъв софтуер използвате. Всички модели в списъка работят и с ChromeOS, а техните производители са обещали на Google дългосрочна поддръжка.

Разбира се, имайки предвид сегашната криза и масовото преминаване към работа от дома, аксесоари за продуктивност са сред най-харчещите се стоки. Някои от продуктите, които Google препоръчва, дори още сега са почти изчерпани. Ето защо поне за момента на много потребители ще им се наложи да ползват онова, с което разполагат – в крайна сметка повечето лаптопи имат базови уеб камери и микрофони. Ако все пак се нуждаете от нов хардуер за комуникация, всяка от препоръките на Google е отличен избор.


Камери:
Logitech c925e Business Webcam
Huddly IQ


Слушалки:
EPOS|Sennheiser IMPACT SC 635
EPOS|Sennheiser IMPACT SC 630 USB
EPOS|Sennheiser IMPACT SDW 5065
EPOS|Sennheiser IMPACT SDW 5066
EPOS|Sennheiser ADAPT SC 160
EPOS|Sennheiser ADAPT SC 165
Jabra Evolve 40
Jabra Evolve 75
Logitech Zone Wireless
Plantronics/Poly Blackwire 5220
Plantronics/Poly Savi 8220
Plantronics/Poly Voyager 5200 UC
Plantronics/Poly Voyager 6200
Plantronics/Poly Voyager 8200

Виж още: Това е първият филм, който вместо кинопремиера ще излезе по Netflix

 

Тагове: