Когато AirPods Max бяха представени през 2020 г., почти никой не се впечатли от качеството на звука, защото всички бяха отправили поглед към техния Smart Case. Калъфът подразни високите очаквания на почитателите на бранда и те не можеха да се примирят, че ще трябва да използват точно такъв аксесоар. Ето защо Gucci реши, че е време да предложи малко по-изтънчено изживяване под формата на луксозна чантичка за слушалките. Според тях калъфът Ophidia защитава слушалките на Apple, като същевременно демонстрира, че това е един доста скъп продукт... в доста скъпа опаковка.

Калъфът е изработен от неопрен и вискоза, които имат „ниско въздействие върху околната среда“. Детайлите от кожа и златните елементи допълват излъчването, а регулируемата дръжка превръща калъфа в елегантна миничанта. Дизайнът съчетава винтидж и съвременност, а пълното сливане между миналото и настоящето може да се усети чрез отпечатването на думата Hodiernum – латинска дума, която означава „принадлежащ на днешния ден“ - върху вътрешната страна на аксесоара. Все още не е ясно дали Ophidia е снабдена с магнитите, познати ни от оригиналния Smart Case. Благодарение на тях беше възможно да се пести от батерията на слушалките и ако тази екстра липсва, ще се наложи да зареждате AirPods Max на всеки 20 часа. Но красотата изисква жертви и като говорим за такива - цената на Ophidia е 980 щатски долара.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Gucci

Виж още: Астронавти предупредиха Том Круз за стряскащо неприятната миризма на МКС