Въпреки ограничения успех на сгъваемите модели Razr, Motorola не се е отказала от тази линия. Тази година слуховете сочат, че компанията ще разшири серията Razr 2023 с две нови попълнения с леко променено име - Razr 40 и Razr 40 Ultra. Вече изтекоха рендери на последния, които показват огромния му дисплей с капак. Motorola също така загатна и предстоящата премиера на сгъваемите устройства, а сега ново изтичане на информация описва подробно вътрешните спецификации на Razr 40 Ultra.

В доклад на сайта XDA се твърди, че Razr 40 Ultra ще използва последното поколение чип Snapdragon 8+ Gen 1 на Qualcomm. Въпреки че не е толкова бърз, колкото Snapdragon 8 Gen 2 от 2023 г., този SoC все още е достатъчно мощен, за да работи лесно с всички тежки приложения и игри. Той ще бъде съчетан с до 12 GB RAM и 512 GB памет.

По-важното е, че той е много ефективен, така че не би трябвало да има никакви опасения за живота на батерията или прегряване. Това е важно, защото според слуховете телефонът ще използва батерия с капацитет 3640 mAh и поддръжка на 33 W бързо зареждане. Интересно е да се види, че Motorola не използва водещия чип на Qualcomm в своя флагмански сгъваем телефон. От друга страна, това би трябвало да позволи на компанията да определи по-конкурентна цена на Razr 40 Ultra поне в САЩ. Според слуховете цените в Европа ще започват от около 1200 евро.

За основната камера Motorola планира да използва 12-мегапикселова Sony IMX563 камера, докато ултра късофокусната камера е с 13-мегапикселов сензор SK Hynix Hi 1336. 32 MP сензор OmniVision OV32B40 ще изпълнява задълженията на селфи камерата.

Съобщава се, че вътрешният дисплей на Razr 40 Ultra ще има FHD+ (2640x1080) резолюция със 120 Hz честота на опресняване. Що се отнася до външния екран, той очевидно ще има разделителна способност 1056x1066. Motorola по-рано потвърди, че дисплеят на капака на Razr 40 Ultra ще бъде с размер 3.5 инча, което е най-големият размер за флип телефон. Очевидно компанията ще предложи опция, която ще принуди несъвместимите приложения да работят на външния дисплей.

Снимка: Motorola

Виж още: Motorola Razr 2023 с по-бърза честота на опресняване от стандарта за гъвкавите апарати