Предполагаемото сгъваемо устройство на Google – Pixel Fold, от известно време е обект на слухове, но едва сега започваме да виждаме по-конкретна информация, която да показва, че устройството наистина е в процес на разработка. Преди няколко дни новите анимации в бета-версията на Android 12L показаха как да поставите SIM карта или да използвате eSIM по време на първоначалната настройка, като в демонстрацията се използва непознато устройство. Сега последните слухове намекват за възможно ново наименование и изненадващо ниска цена за сгъваемото устройство.

Тези нови течове хвърлят малко светлина върху намеренията на Google за брандиране за сгъваемия продукт. Както съобщава 9to5Google, Google възнамерява да брандира своето устройство от следващо поколение Pixel Notepad (въпреки че Logbook също беше обмислено), което означава, че може би допълнението Fold изпада от името.

Но не само името ще е отличителна черта: цената също ще е водещ фактор, защото слуховете предполагат цена доста под конкурентните сгъваеми модели от най-високо ниво. Тъй като Pixel 6 подбива по-голямата част от конкуренцията, това може да не е толкова невероятно в края на краищата. Подобно на друг хардуер на Google, този първи сгъваем телефон може да се сблъска с ограничена глобална наличност, като пристигне първо в САЩ, преди да се появи в други региони.

Предишни слухове предполагат, че сгъваемият Pixel ще се захранва от собствения чипсет Tensor и ще има дисплей със съотношение на страните 8.4:9. Този размер го прави повече като Oppo Find N – телефон, който мнозина смятат за доста добър пример за сгъваем телефон. Този дизайн би трябвало да доведе до намаляване на неработещите оформления на приложения, докато подобренията на Android 12L спомагат за изглаждането на повечето потенциални софтуерни грешки.

Имаме да извървим дълъг път, докато се сдобием с Pixel Notepad, което оставя много неизвестни. И все пак изглежда, че всички тези доклади сочат в една и съща посока: очаква ни нещо вълнуващо от Google.

Снимка: Google

Виж ощеГъвкавият Pixel може да прилича повече на Oppo Find N, отколкото на Galaxy Fold