Екип от университета Жежианг, Китай, успешно хакна Tesla Model S. Въпреки успеха той няма да получи наградата от 10 000 долара, тъй като пробиването на защитите не е било постигнато в определеното за целта време. Предизвикателството беше отправено по време на симпозиума Security for Asia Network (SyScan360), който се проведе в Пекин.

Преодоляването на защитите позволило на хакерите да получат достъп до автомобила – заключване на вратите, клаксона и им дало контрол върху прозорците – всичко това, докато собственикът управлява возилото. Според експерти по сигурността Tesla, за която Елън Мъск наскоро обяви, че пуска всички патенти свободни за използване, е много по-податлива на злонамерени кибер атаки, отколкото традиционните производители на автомобили и техните традиционни модели.

 

 

Добрата новина е, че „вратичката“, която е позволила пробиването на защитата, ще бъде докладвана на Мъск и компания, за да бъде премахната. Вижте и бъдещия Tesla модел, който ще бъде с по-компактни размери и ще се продава срещу 35 000 долара.