Half-Life: Alyx изглежда удари доста голямо рамо на VR гейминга. Според последните изчисления потребители в Steam са регистрирали 950 000 VR шлема само за април. Огромен растеж спрямо март. Няма как да се разбере дали всички са нови, може някои просто за първи път да са свързани сега. Едно е сигурно – Half-Life: Alyx предизвиква невиждан досега интерес за VR игра.

Има и данни какви шлемове ползват хората. Oculus Quest е големият победител, който почти е удвоил потребителите си през април. Това в голяма степен се дължи на факта, че той бе направен съвместим и с PC. Valve Index също увеличи феновете си. Макар да е рекламиран като перфектния шлем за Half-Life: Alyx, високата му цена изглежда се оказва пречка. Oculus са лидери на пазара с 44.6% дял, следвани от HTC с 30.3%.

Макар това да е положителен знак, има още много път преди VR шлемовете да бъдат използвани масово. Не помага и фактът, че SteamVR спира поддръжката си за Mac. Надеждата е, че успехът на Alyx ще вдъхнови създаването на повече пълнометражни VR игри за в бъдеще.

Вижте още: Ето кои са най-добрите игри на 2020 досега (ВИДЕО)

Тагове: