16 години след Half-Life 2 все още нямаме Half-Life 3, но много скоро ще получим Half-Life: Alyx. Колкото и да е готино това, не трябва да забравяме, че Half-Life: Alyx е VR ексклузив, така че ако сте изстрадал фен на Half-Life без подходящия хардуер, страданието ви ще продължи.  

Но може би не за дълго или поне не завинаги. Според Valve поредицата значи много за компанията и Half-Life: Alyx определено не е нейният край.

„В екипа на Half-Life: Alyx има хора, които са работили още по Half-Life 2 или дори по оригиналния Half-Life. Има и такива, за които Half-Life: Alyx е първият досег с поредицата, и много от тях се надяват, че той няма да е последният. Определено гледаме на Half-Life: Alyx като нашето завръщане в този свят, а не неговия край“, казва Робин Уокър от Valve.

Half-Life: Alyx илиза на 23 март и Vavle потвърди, че очаква VR шлема Index, който е в недостиг от средата на януари, да бъде в продажба от следващия понеделник. Компанията предупреди потенциалните купувачи, че очаква бройките да свършат още същия ден, така че ако се подготвите за премиерата на Half-Life: Alyx, но все още нямате шлем, е добре да помислите за алтернативи.    

Виж още: Chrome с най-важния си ъпдейт за последната година

Тагове: