Формула 1 и Netflix обявиха намерението си за сключване на едно дългогодишно сътрудничество, завършващо с оригинална поредица за Световния шампионат на ФИА за 2018, която ще бъде представена в началото на 2019 г.

Оригиналното съдържание на Netflix ще се опита да потопи публиката в пилотската кабина, падока и живота на ключовите играчи във Формула 1. Поредицата ще позволи на зрителите изключителен достъп до най-бързите пилоти в света, ръководителите на отбори и собствениците им, както и собствен мениджърски екип на Формула 1.

Netflix вече е поръчала 10 епизода от сезон 2018. Изпълнителен продуцент на поредицата ще бъде носителя на Оскар Джеймс Гей Рийс и Пол Мартин от Box to Box Films.

"Партньорството ни с Формула 1 отговаря на мисията ни да работим със световни марки и партньори, за да произведем най-добрите поредици в жанра ", казва Бела Баджария, вицепрезидент по съдържание за Netflix. "Нямаме търпение за старта на Гранд При на Австралия този уикенд и да започнем едно невероятно пътешествие по целия свят".

От своя страна Иън Холмс, медиен директор във Формула 1, заяви, че сътрудничеството представлява възможност състезанието да бъде показано във всичките му вълнуващи аспекти.

“Няма нищо като F1, нейната инженерна сложност, съчетана с огромното човешко усилие, което се изисква, за да издържиш на напрежението през сезона. Шансът да се представим пред световната аудитория на Netflix е нещо, което ние очакваме с нетърпение”, допълва Холмс.

Тагове: