Компанията Honda официално ще представи европейската версия на кросовъра CR-V от ново поколение. Неговата премиера ще бъде в рамките на автошоуто в Париж, откриващо се през септември тази година. Вариантите на модела за САЩ и Япония дебютираха още през ноември миналата година на автосалоните в Лос Анджелис и Токио.

Кросовърът CR-V става 5 мм по-къс и с 30 мм по-нисък от своя предшественик. Ходовата част е същата - 2.62 метра. В салона на купето седалките са монтирани с 38 мм по-ниско, а шофьорската седалка в най-ниското си положение е снижена с 10 мм.

Обемът на багажника е 589 литра, a при вдигнати задни седалки става 1669 литра, като сгъването им става чрез електрозадвижване. Автомобилът сега ще се предлага в модификации с пълно и предно окачване, като в гамата от двигатели влиза двулитров бензинов мотор, развиващ 155 к.с. и 192 Nm въртящ момент (с 5 к.с. и 2 Nm повече от предходния модел).
Европейците ще получат също така и 2.2-литров дизелов двигател с мощност 150 конски сили (350 Nm), който ще е достъпен само за автомобилите с пълно окачване.

 

Тагове: