Към днешна дата можем да кажем, че смартфоните са се превърнали в едни от най-предпочитаните методи за навигация, докато пътуваме с автомобила си. Това е така, защото смартфоните имат далеч по-богата функционалност от фирмените навигационни системи в автомобилите. Плюс това една навигационна система, поставена от автомобилния производител, получава актуализация на всеки три до пет години, докато смартфонът ви получава обновления на навигационните приложения постоянно.

Сега желанието за по-добра и удобна навигация в колата е накарало една компания да предложи практично и удобно решение. Компанията Drivemode и нейните съоснователи Йо Кога (Yo Koga) и ХK Уеда (HK Ueda) са създали Android-базирано приложение за автомобилна навигация. То предоставя улеснен и изчистен потребителски интерфейс, специално предназначен за шофиране. С над 400 000 изтегляния приложението е грабнало вниманието не само на шофьорите, но и на големите автомобилни производители, включително Honda.

Японският автомобилен гигант си партнира с Drivemode, за да създаде ново поколение навигация, свързана с телефона. Така например бутоните на волана, които обикновено служат за контролиране на радиото, сега ще могат да контролират приложението. Освен това камерите, които следят за „сляпото петно“, сега ще показват картина върху смартфона ви.

Honda и Drivemode са далеч от масов продукт, който ще бъде вграден в автомобилите утре, но в някакъв момент и това ще се случи. Това е част от по-голям план за изграждане на приложение за автомобили като начин да се предложи софтуерен заместител на традиционните системи за навигация в автомобилите.

За съжаление Drivemode приложението е налично само за Android, а компанията търси допълнително финансиране, за създаване и на iOS версия.

 

 

Прочетете и това: Uber с ново лого и брандинг