След като HTC обяви загуби за 10 поредни тримесечия, компанията отбеляза поредния си месец със спад на приходите. Този февруари тайванският производител отчита най-ниското ниво на приходите за последните 13 години. Това е известно от регулярните месечни отчети за генерираните постъпления, които обявяват от началото на 2006 г.

През февруари 2018 г. HTC е отчелa приходи в размер на 89.3 млн. долара (2.61 млрд. тайвански долара), което е с 44% по-ниско от същия месец през 2017 г., когато компанията обяви 128.59 млн. долара приходи (4.67 млрд. тайвански долара). Това води до сериозното обезценяване на акциите на компанията, което продължава и тази година.

Причината за този голям спад може да се дължи на ограниченото предлагане на най-новия смартфон на компанията - HTC U11+, който не успя да достигне до някои от най-големите пазари като този в САЩ, а това съответно доведе до по-малко продажби.

Прогнозите са, че се очаква увеличение на приходите през април 2018 г., тъй като тогава предстои пускането на новия флагман HTC U12.

Въпреки спада във финансовите резултати от HTC отчитат постоянни нива на постъпления от продажбата на очила за виртуална реалност. Както знаем, HTC Vive е едно от топ предложенията на пазара, чиито характеристики и възможности го правят популярен и търсен според потребителите.

Може би VR дивизията е бъдещето на HTC, след като от компанията продадоха по-голямата част от мобилния си бизнес на Googlе.

Заглавна снимка: MobileSyrup