Изглежда, че HTC иска да разшири дейността си и на други пазари, вместо да произвежда само смартфони, таблети и умни носещи се устройства. HTC Vive е ясен пример за това.

Сега научаваме, че тайванската корпорация преминава на следващ етап. IOV, или Internet of Vehicles, е пазар, който започва да расте в Азия. Това не означава просто свързване на смартфона ви с превозното средство (въпреки че и това ще е възможно, разбира се), а е повече корпоративен инструмент, който осигурява на една компания интелигентно превозно средство за повишаване на производителността.

HTC Think+ Touch OBU 2015 току-що бе сертифициран от Тайванската национална комисия за комуникации (NCC). Този продукт осигурява превозни средства с широк спектър от услуги, които включват Bluetooth свързаност, GPS навигация, система за предупреждение при напускане на лентата за движение, система за следене на налягането в гумите и сонарна система за избягване на сблъсъци.

Причината, поради която този продукт е интересен за нас, е, защото се захранва от Android 4.4.4 KitKat. HTC наистина не е направила този продукт официален, но ние ще ви държим в течение, когато това се случи или научим повече за него.

 

Прочетете още: HTC One M9 от Теленор срещу 1079.99 лв. с план Резерв Стандарт