Когато научиха, че Huawei разработва наследник на Mate 10, по-досетливите от вас сигурно заключиха, че и тази година няма да ни се размине без негова Lite версия. С днешния теч на изображения и спецификации от китайската комисия TENAA, Huawei Mate 20 Lite неофициално е факт.

Моделът никак не е скромен - разполага с 6.3-инчов LCD дисплей с резолюция 1080 x 2340 пиксела и 2.2GHz-ов осемядрен чипсет, което ни навежда на мисълта, че става дума за новия Kirin 710. Към него вървят 6 GB RAM памет, 64GB място за данни и четворка камери - 20MP + 2MP на задния панел и 24MP+2MP отпред за наистина мащабни селфита.

Очакванията са Mate 20 Lite да е значително по-пъргав от предшественика си, но може би няма да е точно бюджетен, тъй като конфигурацията му е твърде сериозна за модел от среден клас. Смартфонът ще е защитен със скенер на пръстови отпечатъци, изнесен на задния панел, а операционната система ще е Android 8.1.

Очаквайте Mate 20 и Mate 20 Lite през октомври или ноември, тъй като по всяка вероятност Huawei ще запази премиерата им за след септемврийската IFA 2018. Вместо това, на берлинската конференция гигантът може би ще акцентира върху най-мощния си мобилен процесор досега - Kirin 980.

Тагове: