Huawei Consumer Business Group в България обяви премиерата на най-новия флагмански сгъваем смартфон HUAWEI Mate Xs 2 на българския пазар. Считано от 19 юли до 19 август 2022 г. включително, HUAWEI Mate Xs 2 ще се предлага в комплект с HUAWEI Watch GT 3 42 mm Leather Edition или HUAWEI Watch GT 3 46 mm Active Edition на препоръчителна цена от 3699 лв. Офертата е налична за партньорската мрежа на Huawei България.

 

Обявен преди по-малко от месец на голямо събитие за Централна и Източна Европа, Северна Европа, Турция и Канада, HUAWEI Mate Xs 2 въплъщава в себе си технологичния напредък в развитието на смартфоните и особено на тези със сгъваем дисплей. Ултралек, тънък и свръхнадежден благодарение на двойновъртящата се Falcon Wing системата от ново поколение, новият смартфон, който се сгъва с екрана навън, осигурява уникално потребителско изживяване. За него допринася и високият клас на самия True-Chroma дисплей с диагонал 7.8" в разгънато положение, висока резолюция от 2480 x 2200 пиксела  и подобрена Smart Multi-Window функционалност. HUAWEI Mate Xs 2 поддържа честота на опресняване от 120 Hz, високочестотно PWM затъмняване от 1440 Hz и честота на дискретизация до 240 Hz, както и антирефлексен нанооптичен слой, намаляващ отразяващата светлина на дисплея. В сгънато положение моделът има съотношение на дисплея 19:9, сравнимо с това на несгъваемите телефони.

 

HUAWEI Mate Xs 2 идва с Qualcomm Snapdragon 888, 8 GB оперативна памет и 512 GB памет за съхранение, 4600 mAh батерия, 66 W HUAWEI SuperCharge зарядно, охлаждаща система с течен графен и стерео звук, управляван от AI Sound Engine. Камерата е поверена на иновативната HUAWEI Image™ технология, включваща 50 MP True-Chroma камера за улавяне на реалистични цветове, усъвършенствана HUAWEI XD Optics система за възстановяване на информация и повишаване яснотата на изображението, HUAWEI XD Fusion Pro True-Chroma Image Engine и 10-канален многоспектърен сензор с калибриране на повече от 2000 цвята в пълната цветова гама P3. Всичко това работи в синхрон за улавяне на цялата жизненост на света.

 

Новият сгъваем флагман тежи само 255 грама и същевременно е изключително здрав благодарение на използваните ултралеки стъклени влакна, титанови сплави и ултралека стомана с висока издръжливост. Той се предлага в два класически цвята: черен с щрихована кожена текстура и бял с текстура от естествена кожа.

 

В тази гама е и включеният в комплекта смарт часовник от серията Watch GT 3 – HUAWEI Watch GT 3 42 mm Leather Edition с каишка от бяла кожа или HUAWEI Watch GT 3 46 mm Active Edition с каишка от ергономичния черен флуороеластомер.

HUAWEI WATCH GT 3 е изискан смарт часовник с корпус от лека и здрава неръждаема стомана и задна част от композитен материал от полимерни влакна с повишена здравина и ергономична 2.5D извивка на полираното стъкло. То следва формата на костта на китката за повече удобство при носене и по-точно измерване на редица здравни параметри, като пулс, кислородно насищане на кръвта, температура на кожата, ниво на стрес и качество на съня. Поддържа над 100 тренировъчни режима, включително 18 професионални, както и персонализирани тренировъчни програми според физическото състояние на потребителя и спортните му навици. Издръжливостта на батерията на 42-милиметровия модел, ориентиран към дамите, е до 7 дни, а на по-големия 46 мм модел – до 14 дни.

Комплектът Huawei Mate Xs 2 в бял или черен цвят, в комплект с HUAWEI Watch GT 3 42 mm Leather Edition или HUAWEI Watch GT 3 46 mm Active Edition се предлага до 19 август включително в партньорската мрежа на Huawei на препоръчителна цена от 3699 лева или със съответните абонаментни планове на мобилните оператори. Повече за модела може да научите тук.

Снимки: Huawei