Huawei официално представи "гъвкавия" Huawei Mate Xs, който е наследник на миналогодишния хит Mate X.  

Новият сгъваем телефон идва с чипсет Kirin 990 5G, подобрена структура на рамката и подобрена охладителна система, докато екранът, камерите и цялостният дизайн остават почти непроменени.

Huawei Mate Xs има 2-слойна структура с допълнителна здравина над сгъваемия OLED панел. Диагоналът на разгънатия дисплей остава 8 инча с разделителна способност 2480 x 2200 пиксела.

Когато Mate Xs се сгъне, образува основен 6.6-инчов екран със съотношение 19.5:9, докато гърбът има супер висок екран 25:9, който можете да използвате за безупречните ви селфита.

Четворната Leica SuperSensing камера бележи нова премиера в HUAWEI Mate Xs. Съставена от 40 MP SuperSensing камера, 16 MP широкоъгълна камера, 8 MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето, мощната Leica система се възползва от сгъваемата архитектура, като играе ролята едновременно на предна и задна камера, което е голямо удобство в различни ситуации.

От вътрешната страна на Mate Xs се носи нова рамка Falcon Wing, за която Huawei твърди, че ще бъде значително по-здрава. Батерията на Mate Xs е 4500 mAh с 55 W бързо зареждане, с включено в кутията необходимо зарядно устройство.

Huawei Mate Xs пристига с EMUI 10, базиран на версията с отворен код на Android 10, и не е изненадващо, че няма услуги на Google. Huawei разчита на своята екосистема, наречена HMS (Мобилни услуги на Huawei), върху която работи усилено.

Цената на 8/512 GB-овия телефон е 2499 евро и ще започне да се продава в световен мащаб през март. Това бе потвърдено от Ричард Ю, главен изпълнителен директор на компанията.

Виж още: Sony Xperia 1 II е голямото завръщане на Sony! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тагове: