Изглежда администрацията на Тръмп прави всичко възможно, за да саботира Huawei в този момент и най-новият ѝ план е да накара TSMC да спре производството на чипове за Huawei. Вероятно се питате как могат да направят това, тъй като TSMC е базирана в Тайван? Съвсем просто е - TSMC използва производствено оборудване, произведено в САЩ.

Предложена е промяна в Правилата за чуждестранни продукти на Министерството на търговията на САЩ, която ще накара компаниите, използващи американската технология, да търсят лиценз за продажба на Huawei. Както знаете, TSMC е основният доставчик на компанията за чиповете Kirin.

И ако това стане, практически ще бъде невъзможно да се произвеждат чипове без използването на американска техника. В Китай няма производствена линия, която да не използва машини от САЩ.

Някои членове на администрацията на Тръмп обаче изтъкват, че този ход в крайна сметка ще струва на САЩ много повече от Китай или в частност Huawei. В дългосрочен план подобен ход ще прогони иновациите от САЩ и ще донесе полза на Китай.

Това обаче не е категорично, тъй като тази и следващата седмица се провеждат срещи на високо ниво, пише GSM Arena.

Виж още: Гъвкавият Galaxy Z Flip под светлината на прожекторите (ВИДЕО)

 

Тагове: