Предвид отлагането на тазгодишния MWC 2020 Sony направи онлайн събитие, на което обяви новия си флагман. Sony Xperia 1 II ще има най-новия чипсет, убийствена камера и ще поддържа 5G.

Тази година водещият телефон на Sony е изграден около 6.5-инчов 4K HDR OLED панел с познатото 21:9 кинематографично съотношение. Компанията пропуска тенденцията за дисплей с висока честота на опресняване и вместо това избра да приложи специфичен трик, състоящ се в намаляване на замъгляването - Motion Blur. Японците твърдят, че тяхното подобрение ще предостави ползите от 90 Hz дисплей, като анализира какво има на екрана и коригира индивидуалните кадри, за да намали потенциален лаг (закъснение в кадъра).

Този път трите камери са разположени от лявата страна. Резолюциите са непроменени - 12 MP основна + 12 MP ултраширока + 12 MP телефото, но новата настройка носи по-големи сензори и по-бързи лещи, които за първи път носят марката ZEISS. Предната камера е непроменена - 8 MP устройство в горната част на панела. В горната част на гърба е ултраширокият shooter с 16 мм еквивалентно фокусно разстояние, f / 2.2 апертура и 1/2.6" сензор с двоен PD AF. След това идва телефото с 70 мм еквивалентно фокусно разстояние, f / 2.4 OIS обектив и 1/3,4 с PD AF в средата. Основната камера на Sony Xperia 1 II има много голям 1/1.7" сензор за Еxmor с двоен PD AF сензор и OIS. Тя също така има най-яркия обектив - f/1.7.

Sony Xperia 1 II работи под Android 10, задвижван от флагманския Snapdragon 865 чипсет заедно с 5G модем, който работи в Sub 6 GHz мрежи. Има 8 GB оперативна памет и 256 GB UFS за съхранение на данни.

Телефонът е с IP65/IP68 за защита от вода и прах и има 4000 mAh с поддръжка за безжично зареждане. Компанията връща обратно и 3.5 mm аудио жака. Последното е страхотна и всъщност не особено очаквана новина. Има и сензор за пръстови отпечатъци от дясната страна на телефона.

Sony Xperia 1 Mk II идва в черно и лилаво в Европа в края на пролетта на 2020. Ценообразуването все още предстои да бъде потвърдено.

Виж още: "Приятели" се завръща!

Тагове: