Една от най-интересните новини в навечерието на Коледа дойде от официалния френски акаунт на Huawei който тийзна,че предстоящият P40 флагман ще дойде с батерия от графен. Скоро след това профилът бе залян от вълна от скептични коментари, които посочват, че това е на практика невъзможно при сегашното състояние на технологията.

И те бяха прави.

Twitter акаунтът на Huawei във Франция премахна съобщението и излезе с официално изявление, че това е само слух, а не официално потвърждение. Всъщност, представителите на Huawei добавиха, че технологията все още е далеч от това да бъде готова за комерсиална употреба, така че не трябва да очакваме със затаен дъх да я видим в P40.

Е, това беше вълнуващо, макар за кратко. Експертите от смартфон индустрията подозират, че първите батерии с графен в телефони трябва да се появят най-рано през 2021 г. като това е най-оптимистичният сценарий.

При всички положения, нямаме търпение да видим първите батерии от графен и да разберем на какво е способен този чуден материал. Засега учените ни обещават невиждани скорости на зареждане, по-голяма плътност на заряда и минимално износване на батерията с времето.

Виж още: Samsung Galaxy Tab S6 става първият 5G таблет в света

Тагове: