Специалистите от DxOMark направиха ревю на Huawei Mate 30 Pro още щом беше пуснат на пазара през септември и го обявиха за телефона с най-добра камера. Тогава той се изравни с Xiaomi Mi Note 10 Pro, но към днешна дата и двата модела са надминати. Новият крал на мобилната фотография според DxOMark е 5G версията на Huawei Mate 30 Pro, която постига общ резултат от 123 точки, или с 2 повече от стандартния модел.

MX Master 3 – прецизност на много нива (РЕВЮ)

Важно е да отбележим обаче, че с изключение на чипсета двата телефона имат идентичен хардуер. Следователно разликата може би се дължи най-вече на софтуерна оптимизация. Така в известен смисъл можем да кажем, че DxOMark са направили ревю на напредъка, който Huawei постига с обработката на изображения в последните три месеца.     

Ревюто посочва, че новият софтуер носи няколко ключови подобрения – малко по-добри детайли, по-стабилен автофокус при увеличение и по-добро управление на цветовия шум. Освен това съществуват подобрения на снимките при слаба светлина, записа на видео и портретния режим.

Виж още: Дебютът на Snapdragon 865 в Geekbench вдига очакванията

Тагове: