Huawei Y6s разполага с 6.09-инчов HD дисплей с разделителна способност 1560х720, подсилено с 3 GB RAM и 32 GB ROM, плюс слот за допълнителна карта памет, която може да добави още 512 GB. Новият дизайн се отличава с 8 мм дебелина на корпуса и два класически цвята – Starry Black и Orchid Blue.

Той предлага нов 8-ядрен процесор с подобрени 2.3 GHz големи ядра, които се управляват от EMUI 9.1 системата. В момента, в който паметта ви падне под 30%, системата ви напомня да изтриете ненужните файлове, за да работи оптимално, а също предлага навигация и чрез жестове за по-лесно управление.

Предната му камера, сензорът за околна светлина и тънкият приемник са поместени в малък капковиден ноч, което позволява по-добро съотношение между екран и тяло. Y6s предлага режим Eye Comfort и е сертифициран по TÜV Rheinland за намаляване на натоварващата очите синя светлина и интелигентно настройване на температурата на цветовете и яркостта на дисплея.

Основната камера на Huawei Y6s е 13-мегапискелова. f / 1.8 обективът улавя до 50% повече светлина в сравнение със стандартния f / 2.2 обектив на повечето телефони в достъпния ценови клас. Пропускането на повече светлина до сензора означава по-ясни и по-качествени снимки при ниска осветеност. Предната селфи камера е с резолюция 8 мегапиксела.

Технологията Huawei SuperSound позволява звука на високоговорителите да достигне до 6 децибела, като най-забележителното е, че аудио качеството не се повлиява при по-високите нива на звука. Телефонът е оборудван и с батерия от 3020 mAh. Личната информация е защитена благодарение на технологията за лицево разпознаване и идентификация с пръстов отпечатък.

Huawei Y6s се предлага на препоръчителна за крайни клиенти цена от 269 лева.

Вижте още: Чипсетът Kirin 820 ще дебютира със серията Nova